alright, this time just (for) the girls

temat för veckans bokfemma är ungdomsböcker för tjejer. nämn dina 5 favoriter.

1. kärlek i europa - birgitta stenberg
2. en flickbok - erika lopez
3. det andra könet - simone de beauvoir
4. dirty blonde - courtney love
5. scum manifesto - valerie solanas

    

steg ett i projekt Riktig Kvinna

image23

det hegemoniska språkbruket inom den akademiska diskursen

ord i inlägget nedan som markerar att jag har börjat studera igen: "förvisso", "resonemang", "kontexten", "polemisera".


great zimbabwe

försöker studera, men det där med koncentration är inte min grej ikväll. vill bara tänka på min nya ROSA mobiltelefon som jag ska få imorgon - den finaste telefonen, med samora machel som håller tal & skriker "a luta continua!" när den ringer.

annars så tänker jag en hel del på zimbabwe just nu. kriserna bara avlöser varandra, inflationen rusar iväg, zimdollarn är på riktigt inte ens värd pappret den trycks på, basvarorna är i princip försvunna från marknaderna & hyllorna i affärerna. landet står stilla eftersom befolkningen måste spendera större delen av dagen med att köa för att kanske lyckas köpa det lilla som finns. oppositionen förföljs & misshandlas, den som kritiserar regeringen riskerar att bli av med sitt medborgarskap. folket svälter samtidigt som mugabe
sprider lovsånger om sig själv på radio. & jag kan inte bestämma mig för om det är okej att göra som gordon brown, som i förra veckan hotade med att inte närvara vid mötet i portugal mellan EU och de afrikanska staterna som hålls i december, om robert mugabe dyker upp där. vilket leder till att de övriga staterna i SADC säger att i så fall tänker inte de åka dit heller. en för alla, alla för en liksom. västvärlden ställer sig helt oförstående, men kanske, kanske, har mabasa sasa på (förvisso regeringstrogna) the herald en poäng i sitt resonemang kring den historiska kontexten som måste ligga till grund för förståelsen av SADC-staternas reaktion. ett utspel som gordon browns riskerar att ytterligare polemisera förhållandet mellan väst & afrika söder om sahel, eftersom det är så enkelt (för de som vill) att spela på arvet efter kolonialismen & inbördeskrig understödda av pengar från andra delar av världen. men samtidigt - hur rättfärdigar man den typ av diktatur & självutplånande ekonomisk planering som just nu pågår i zimbabwe?

nä, ska sluta tänka på eländet i världen (vill bara skjuta mig i huvudet) & fortsätta tänka på den rosa telefonen istället. SMINK & PONNYHÄSTAR mina vänner, smink & ponnyhästar!
i en sal på lasarettet

min förvandling från aktiv ungdom till tant blir bara mer & mer tydlig. i veckan har jag:
1. spontanbakat muffins (med jordgubbsfrosting!)
2. bjudit på kafferep (med ovan nämnda muffins som lockbete)
3. gått på punkspelning, tyckt att bandet var dåligt & istället satt mig & LÄST EN BOK (sen köpte jag mineralvatten + två par öronproppar)
4. pratat länge om att det var bättre förr & att ungdomen idag inte har någon känsla för historia eller det svenska språket
5. sysslat en hel del med mina korsstygnsbroderier
6. klagat över min hälsa

ikväll ska jag prata med min mor (på SKYPE - inte så mycket tant men vad ska man göra när man lever i framtiden?) & diskutera om det är okej att ringa sin doktor & be honom plocka bort den satans mjälten. jag tänker mig att jag ska få ligga i en sval sjukhussäng & se lite så där blek & VÄN ut, så att alla måste komma dit & tycka synd om mig & ge mig vindruvor & serietidningar.


en sak till jag tänkte sysselsätta mig med imorgon:

image16

image17

image18

image19

image20

image21

image22

metafotografi!

om jag hade orkat bry mig så mycket att jag hade fixat en sladd för att få över bilder från mobilen till datorn så skulle nu här under fått se ett foto på lisa som tar kort på folk som tar kort på peter jöback. nu får ni föreställa er det istället.

tron på min egen förträfflighet har för övrigt gått över (sa ju att det bara var en tidsfråga) & istället är jag bakfull & trött på mig själv. borde gå på indieklubb & fira peters födelesedag ikväll, men jag är utblottad & orkar inte. imorgon vill jag gå långpromenad med köpekaffe & bra sällskap, hör av dig om du vill vara den vars liv kommer förgyllas av min närvaro.

modeblogg #2

eftersom "fackligt aktiv" är det nya svart i höst (åter igen: remember where you heard it first kids!) så har jag ägnat eftermiddagen åt att vara just det. känns bra att glida in på jobbet efter en veckas (sjuk)frånvaro, skicka lite mail, fixa lite grejer & sen dra iväg för att bråka med ledningen. I'M SO ABOVE YOU PEOPLE! är inställningen som gäller just nu. ingenting blev ju egentligen sagt, utom att parterna är eniga om att vi är oeniga - vilket ju iofs var ungefär vad vi hade förväntat oss. lite surt dock att vi kunde haft den delen over & done with för flera veckor sen om inte inställningen till arbetsrätt hos vissa personer varierade mellan lojt ointresserad & fullständigt clueless. så, fortsättning följer i den spännande konflikten!

(helt sjukt ju egentligen, att JAG som jobbar på den "bästa" arbetsplatsen av alla jag känner, ett ställe som åtmionstone framstår som fantastiskt & solidariskt, är inblandad i en facklig konflikt gällande arbetsrätt. har tidigare funderat på att lägga in adressen till bloggen på min facebook, men tror jag skiter i det eftersom jag känner att nånting i mitt liv MÅSTE få vara utanför jobbet & helt jävla privat & det skulle den inte förbli om jag visste att arbetskamraterna läste den - så mycket självcensur orkar inte ens jag med)

förövrigt har den sjukliga motivationen inte lagt sig, planerar queertentor & framtida satsningar på d-uppsats (tredje gången gillt! måste ju lyckas!) & tänker att jag måste hålla fast vid tanken på att jag var ju menad för något större. men samtidigt så vet jag ju att backlashen kommer & slår mig i bakuvudet vilken minut som helst, för livet vill ju inte att man ska vara lycklig.

så sjukt motiverad!

hade en sån där fantastisk studiedag på string tillsammans med vidar igår. älskar att lämna mitt hem med datorn & böckerna! älskar trådlöst nätverk! älskar att dricka sojalatte & facebooka med de andra medelklassbohemerna på söder! älskar att leva i framtiden!
älskar även mig själv eftersom jag är ett så begåvad & fantastisk människa. ska bli helt målinriktad & prestigehungrig, ska få vg på kursen & dazzle them with my wit! lär ju iofs inte bli särskilt svårt med tanke på konkurrensen (se tidigare inlägg).

det vackraste jag har hört sen dacke gick i koltmållgan

har varit på fredriks jobb & letat i arkiven. fick veta vad mina farföräldrar hette & när de dog, det kändes stort. sen fick jag veta att jag bor på SVÄLTHOLMEN, det känns ju större än livet.

senaste tidens bästa googlingar: "pervers kannibal" & "förkrympta skallar". två olika tillfällen, två olika IP-nummer, två olika sökmotorer. men jag anar ändå ett samband.

kvällens projekt: byta friend details på alla mina vänner på facebook till "i don't even know this person".i'm not retarded, i just play one on TV!

som ni vet så bloggar jag helst efter devisen "har du inget att säga kan du lika gärna hålla käften" & eftersom det alltid finns någon annan som har sagt/skrivit allt förut, fast hundra gånger bättre, så kändes det här jävligt omotiverat ett tag. jag var inne på att lägga ner helt & hållet, radera skiten & enbart hänvisa till åsa som ändå alltid skriver det jag vill ha sagt. så mycket enklare för alla liksom.
men nu har jag bestämt mig för att SKITA I & blogg away bara för att jag känner för det. orka ha prestationsångest & kommentera DN's debattsida var eviga dag (det är ju ändå bara idioter som huserar där), orka skriva långa akademiska utlägg om förtryckarstrukturer & genusteori (folk fattar i alla fall inte), orka sitta & spruta hat & död för att åtminstone vara UNG & ARG (så 2003), orka plocka delar av sitt liv & försköna dem på internet så att folk man inte ens känner ska tycka att man verkar vara INTRESSANT & SPÄNNANDE & leva ett fucking jävla fab life (jag hatar ju folk i största allmänhet i alla fall). orka liksom.

så, here goes.
meningslöst bloggande #1: jag har börjat studera igen. visserligen bara på halvtid & dessutom på distans (så att jag slipper lämna innerstan), men ändå studera. använda hjärnan. tyvärr sa min hjärna upp bekanskapen med mig redan för någon vecka sedan när den insåg idiotin & meningslösheten i det hela - vem bryr sig om att jag & ett gäng glada afrikaentusiaster sitter här & teoretiserar när hela världen ändå går åt helvete? - men jag kämpar på i alla fall. det kommer ju se bra ut på cv:t åtminstone. om inte annat så ger det mig ju underhållning att studera mina virtuella klasskamrater. några exempel:
- människan som har typ två masters redan & nu pluggar på en tredje (som lea skulle säga - det MÅSTE ju ligga ångest bakom det där!) & som fullt & fast tror att kapitalismen kommer rädda världen.
- människan som en dag satt hemma & filosoferade & tänkte för sig själv att "det här med demokrati, vad är det som är så himla fantastiskt med det egentligen?"
- människan som kläckte idén att kolonialismen inte pågick länge nog & att allt skulle vara så mycket bättre om den store vite mannen bara hade fått fortsätta lära de där okunniga afrikanerna veta hut.

alltså ärligt, man vill ju bara skjuta sig i huvudet.

meningslöst bloggande #2: jag har klippt luggen. försökte få till en sån där tjusig betty page-look som kusin maja har, men det gick så klart åt helvete. allt är mycket snett & jag kan inte göra nåt åt det för om jag klipper mer finns det liksom ingen lugg kvar. får följdaktligen finna mig i att se ut som ett barn/lite lätt utvecklingsstörd de närmsta veckorna.

meningslöst bloggande #3: jag är sjuk. har ont i lungorna, ont i kroppen & ont i själen. som vanligt är det som irriterar mig mest faktumet att jag inte kan röka ordentligt. eller det kombinerat med faktumet att jag inte har råd att vara sjuk, så jag måste gå till jobbet imorgon i alla fall & lida.

MENINGSFULLT BLOGGANDE #1: kom till sergels torg kl 18:00 på tisdag & demonstrera! fun for the whole family!