kontaktannons

jag behöver en ny vän! du ska bo i stockholmstrakten, gilla punkrock, litteratur & att, om andan faller på, bli full på gränsen till utvecklingstörd. det är meriterande om du är rolig också.

min plan är att vi ska gå & se
cult of luna imorgon på debaser, så svara snabbt. först till kvarn osv!


i'm sorry if i alienate some of you, but your whole fucking culture alienates me

på dn.se kan man idag få välja färg på slottet. tydligen har denna oerhört viktiga fråga varit en "snackis" (WTF?) i flera år & därför bestämde sig en av sveriges ledande dagstidningar för att lösa problemet med en omröstning bland sina läsare. ljusrött (ROSA! queerslott!!), gult eller brunt? jag säger: inget. jag säger spräng skiten. jaga dom jävla kungligheterna från stan med högafflar & facklor (ja jag vet, dom bor inte där men ni fattar symboliken). jag förstår inte varför MINA PENGAR ska gå till att fräscha upp kungens hus, lägger dom hellre på öl på carmen eller dylikt. sen kommer folk & hävdar att "men även om du ogillar monarkin (haha jag höll på att göra en freudiansk felskrivning & skriva "demokratin") så måste du ju hålla med om att alla gamla slottsbyggnader är en del av vårt kulturarv & måste bevaras". ärligt talat, jag skiter i ert kulturarv. det är inte mitt arv & jag har ingen som helst lust att förlika mig med det heller. varför bevara en massa stenhögar som bara symboliserar förtryck & feodalism? varför var det ingen som skrek om KULTURARVET när folk i öststaterna rev gamla leninstatyer? jag säger som vanlig; om ni vill ge era pengar till en förlegad sagofigur, fine. men låt mig slippa. privatisera monarkin & skilj den från staten. kungen, sluta representera mig!

american psycho

alltså, vad är dealen? är det bara jag som stör mig på den sällsynt dåliga översättningen? jag menar, vem fan översätter choclate chip till "chokladchips"? & vad i helvete är ett "solliv"? dessutom gör det att allt känns så daterat, jag menar vem flashar omkring med en FREESTYLE nu för tiden?
plus dom långa tradiga uppräkningarna av vad folk har på sig, what's up with that? jag antar att det är det som är grejen med boken, den neurotiska besattheten vid ytliga ting osv, men jag orkar bara inte med alla linnekostymer & ansiktsvatten. hoppar över långa stycken istället, vilket ju inte kan vara meningen. som paris skulle säga: i've got one word for you mr easton ellis: edit.

köp pocketböcker för helvete

det här skulle egentligen bli ett långt inlägg om varför coffee table-böcker är det enda som är värt att köpa på bokrean & varför alla som springer dit för att köpa INBUNDNA ROMANER är dumma i huvudet, men jag orkar fan inte. lisa köpte i alla fall den fina seriemördarboken som jag ser fram emot att få bläddra i & själv införskaffade jag mig detta:
margaret atwood - oryx & crake
bret easton ellis - american psycho
josé craveirinha - dikter
chandra talpade mohanty - feminism utan gränser: avkoloniserad teori, praktiserad solidaritet

inget som egentligen var på listan alltså, men jag är sjukt nöjd. det är väl dessutom dags att läsa american psycho nu, trots att det enda jag kan tänka på är den där råttan i fittan-scenen som pau läste högt för mig nån gång. MEN DET ÄR JU EN KLASSIKER, så jag får väl bita ihop & ta mig igenom det. den gode bret brukar ju kunna underhålla, så det blir nog bra.

har spenderat eftermiddagen med att redigera teve (snart på en kanal nära dig!) & prata i telefon med eva som ringde från ilha de moçambique & vill att jag ska hjälpa till med utvärderingen av AG's genderprojekt montepuez. haha! karriären, here i come!

maila monarkin!

jag & lisa spånar kring kungens mailadress. hittills har vi dom här förslagen:

his_royal_highness@slottet.se
kungen@hotmail.com
tjabo@kungen.nu
carlgustf@spray.se

tillbaks i människobyn

& självklart så var det inte så farligt som jag hade inbillat mig, självklart var det bara i mitt huvud som allting blev jobbigt & stressigt. fast direkt avslappnad kan jag ju inte påstå att jag känner mig, mer in i döden trött. skulle behöva några dagar ledigt för att vila upp mig efter spahelgen, vilket ju i sig är ganska sjukt. skulle vilja sova i ett dygn & förhoppningsvis vakna som en ny, fräsch människa utan näsblod & utan ledont.

ibo, a minha querida

nu ska jag packa, sen gå på bio med lisa & se darling. eva är 20-nånting, bor på östermalm, umgås med andra blonda tjejer med dyra handväskor och killar med backslick, dricker latte, går ut på stureplan, jobbar i gucci-butiken. jag känner att det nog är en film jag kan IDENTIFIERA mig med.

ni andra kan ju läsa rebeccas ganska fina beskrivning av ilha do ibo så länge.


gnäll gnäll gnäll

egentligen borde jag bara vara glad & tacksam över att få spendera helgen med vila, sval mat (typ isbergssallad, flädersorbet) & massage på ett KURHOTELL, men allt jag känner är the ANGST. det är som när man hade nån sån där skitjobbig uppgift (PRESENTATION) i skolan & allt man ville var bara att få det gjort, att det skulle vara över. jag ser verkligen inget som helst avkopplande i att spendera två dagar tillsammans med hela släkten (iklädda badrockar, det är ju som upplagt för nåt slags norénskt drama), bara stress stress stress i min själ som inte står ut med att bli ihopföst med en massa människor som jag har noll gemensamt med, bara för att vi råkar vara släkt. & som vanligt när jag blir stressad så säger mitt crappy immunförsvar hej då & krackelerar totalt, vilket resulterar i ont i kroppen, ont i huvudet, ont i själen, trött, snorig & grinig. men jag kan liksom inte ställa in resan eftersom det är lilla mormor som bjuder, lilla mormor som fyller 75 år & bara vill göra nått FINT för alla & skulle bli så besviken om jag inte följer med, om hon fick veta vilken neurotisk jävla skitunge jag är. att jag helst av allt bara vill ligga på soffan med mina böcker hela helgen, alt. dricka sprit & hålla käften. jag = världens mest otacksamma människa.

får väl, som
lisa föreslog, låta mig inspireras av den mörka kontinenten, dvs låtsas att jag lider av lite neurasteni, vandrande livmoder eller nåt annat som var poppis på början av 1900-talet. då är det ju helt ok att åka på kurort, sitta på verandan med en filt över knäna och se lite allmänt svag ut. jag har ju dessutom en högst reell blodsjukdom att skylla på, ska nog satsa på det.

jag älskar DN's sonettmaskin

Att födas. Man kan inte protestera
Men självmord vill man inte alls begå
Man skriker högt, men ingen tycks förstå
Man har en lya där man kan kampera
Man vet att detta inte får fallera

Där är en pojke man har lust att slå
Och alla dumma töntar ska man klå
De ska få se på en som kan studera

Ett kyrkligt bröllop - slöja och tiara -
Man anar ett slags tillvarons komik
Man saknar pengar, liksom lust att spara
Man säger: "Visst är jag Bob Dylan-freak!"
Man äger varken vilja eller snara
Man diskuterar Nietzsches estetik

this revolution WILL be televised!

jag är så sjukt peppad på nya projektet! HIGH ON LIFE! med risk för att avslöja för mycket - det har något med det här att göra:
carlos cardoso & rättvisanen domstol i moçambique har äntligen slagit fast
domen mot carlos cardosos mördare. det har gått mer än sex år sedan cardoso, en av de mest kända & regimkritiska journalisterna i moçambique, sköts ned på öppen gata den 22 november 2000. anledningen till mordet sägs vara hans utredning av en förskingringsskandal kring banco comercial de moçambique, där 14 miljoner amerikanska dollar försvann. nu väntar vi bara på att nyimpine chissano, son till landets fd president joaquim chissano, ska häktas & att hans inblandning i mordet utreds ordentligt. det vore ju på riktigt ett stort steg framåt för rättvisan, pressfriheten & kampen mot korruption i moçambique.

stackars annica!

allas vår favoritgalning annica dahlström är i hetluften igen, efter att en grupp läkare & studenter vid göteborgs universitet skrivit ett inlägg på DN debatt i söndags - ett inlägg som starkt kritiserar de forskningsresultat som dahlström redovisar i sin bok könet sitter i hjärnan. bl a påpekar de det felaktiga & vansinniga i dahlströms påståenden om att män inte kan vårda småbarn, att karriärskvinnor skulle ha "testosteronpåverkade" hjärnor & (min personliga favorit) att självmord bland ungdomar skulle ha ökat lavinartat de senaste åren, något som enligt henne är en direkt följd av att mammor inte stannar hemma med sina barn tillräckligt länge (minst tre år!) utan skeppar iväg dem till dagis istället. way to skuldbelägga kvinnor, annica!

självklart har dahlström replikerat i dagens DN, & vet ni vad - det är synd om annica!
stackars stackars annica, denna rationalitetens & vetenskapens fyrbåk i ett hav av mörker & socialkonstruktivism! eftersom hon presenterar "obehagliga sanningar" som vi galna feminister helst vill sopa under mattan så blir hon påhoppad från höger & vänster (eh ok, mest vänster) & beskylld för både det ena & det andra. så integritetskränkande. jag kan verkligen se framför mig hur annica sitter där & skälver av rättfärdighet & ilska, för hon vet ju att hon har rätt. hon har ju gudbevars VETENSKAPLIGA BEVIS för sina tosserier! att någon faktiskt kritiserar henne är bara ett bevis för att hon är utsatt för en häxjakt (har nån informerat jan guillou?) av sällan skådat slag.
men annica vet ju varför, hon vet att det är för att hennes åsikter är "så obekväma att man vill stoppa denna kunskap, som man anser inte vara politiskt korrekt i sverige".
annica dahlström är alltså missförstådd, förföljd av den politiskt korrekta maffian som styr sverige (eh) & allt detta trots att hon ju egentligenh är en fin tjej. för vad vill annica? jo hon vill att vi ska ta till oss den här fantastiska kunskapen om "manliga" & "kvinnliga" hjärnor & utnyttja den för att skapa ett bättre & mer jämställt samhälle.

"Det är mer konstruktivt att nyttja resultaten inom samhället för att skapa ett verkligt jämställt samhälle där alla individer, oavsett kön eller ålder, kan forma sitt liv så att de mår väl till kropp och själ."

det är alltså mer KONSTRUKTIVT att bara ge upp, att säga "ok, låt oss dela upp alla i A- & B-människor redan från födseln, så vi vet vad vi har att förhålla oss till resten av livet, let's get it over & done with". vad jag inte riktigt fattar är hur annica får det hela att gå ihop? hur ska alla, oavsett kön eller ålder, kunna forma sitt liv som de vill, ifall det redan från början är bestämt vilka egenskaper som kommer att vara mest framträdande för dem & vilka sysslor de är mest lämpade för? inte ens annica själv verkar har greppat det riktigt, eftersom hon fortsätter sin text med det här:

"En kvinna med manlig typ av hjärna prioriterar andra saker än en kvinna med typisk kvinnlig hjärna, och det bör vara något helt naturligt och respekterat. En manlig individ med mycket av kvinnliga hjärnegenskaper skall kunna förverkliga sina dömmar [sic] och prioriteringar."

men annica, om det nu finns kvinnor med "manliga hjärnor" & män med "kvinnliga hjärnegenskaper", vad är det då som gör dessa hjärnor så typiskt manliga & kvinnliga? skulle vi inte kunna kalla dem för mänskliga istället? & det är väl någonstans där som den viktiga delen av kritiken mot annica dahlström & hennes forskning finns; varför är det så fruktansvärt viktigt att alltid fokusera på SKILLNADER mellan könen? vad vinner vi på det? eller snarare, VEM vinner på det? det är lite som en av mina gamla favoritföreläsare sa när vi diskuterade tidigare forskning kring homosexualitet & dess eventuella "orsaker" - hur kommer det sig att det är så intressant att ta reda på varför folk är homosexuella, istället för att fundera kring varför de inte får vara det?

självklart så hänvisar dahlström även till "naturen" & någon slags evolutionsteori (antar jag?) som har format våra hjärnor så att "vi i dag fortfarande har två typer av beteenden och två typer av hjärnor, som genererar dessa beteenden". & som vanligt när någon drar fram det naturliga som argument så vill jag bara skrika. lär sig folk ingenting av historien? idioter har i alla tider åberopat den oemotsägliga naturen för att bevisa tidens rådande sanningar. homosexualtitet är onaturligt. förvärvsarbetande kvinnor är onaturligt. att inte aga sitt barn är onaturligt. att alla människor ska ha lika rättigheter är onaturligt. för att inte tala om alla saker som ÄR naturliga & därmed den enda rätta - att äta kött från döda djur är naturligt. att utnyttja kvinnor sexuellt är naturligt. att människor har olika intelligens & därmed rättigheter beroende på sin hudfärg är naturligt.
naturligt är fan ett av mina hatord, det är högt uppe på min shitlist. NATUREN, WHAT HAVE YOU DONE FOR ME LATELY?! alltid, alltid när "naturlighet" tas upp som ett argument så är det för att bevisa något som man egentligen inte KAN bevisa, men som "känns" rätt för att "det bara är så". & det är lite den känslan jag får av annica dahlströms forskning också. som att hon har bestämt sig för att bevisa kvinnors & mäns väsenskillda egenskaper på NATURLIG VÄG bara för att ingen ska kunna säga emot henne. för vem kan bråka med naturen liksom? & visst, det är väl fine & dandy om annica vill ägna sitt liv åt att komma fram till att hon själv är ett freak of nature (hennes mamma hade tydligen alldeles för hög stressnivå när annica låg i magen, därav hennes "manliga" forskarhjärna), men måste hon sprida skiten så att det drabbar andra? det får mig att tänka på boken det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra som jag inte har läst eftersom självhjälpsböcker inte är min grej, men ändå gillar titeln på. det är synd att jag inte är religiös, då hade jag ju kunnat trösta mig med att det alldeles säkert finns en särskild plats i helvetet för annica dahlström.

i-landsproblem

kan nån tala om var man ska lägga in koden från statcounter för att det ska funka?

önskelista

jag snubblade över den här FANTASTISKA bloggen för några dagar sen. hon verkar vara en vettig tjej, ska ju bli bibliotekarie & allt (vad är dealen med att bli bibliotekarie förresten, alla ska bli det nu för tiden? bibliotekarie är nog 2007 års lärare. mental note to self: kolla med siska om hon känner den där människan). det dumma är att inlägget om bokrean får mig att vilja spenadera alla dom där pengarna som jag inte har på t ex bokus.com.

böcker jag skulle köpa om jag hade obegränsade tillgångar just nu:

jeffrey weeks - making sexual history
klas östergren - gangsters
karin johannisson - den mörka kontinenten
sylvia plath - dagböcker & anteckningar 1950-1962
bodil malmsten - hör bara hur ditt hjärta bultar i mig
david t. courtwright - drogernas historia
moa-lina croall - sen tar vi berlin
robert aldrich - gay: en världshistoria
martina lowden - allt

ja & sen tusen andra så klart. gud, det är som porr. haha jag porrsurfar på bokus.

boys will be boys

dricker kaffe & väntar på att kusin maja ska komma hit med den inkontinenta katten mimi som ska bo hos mig ett tag. det positiva med det är väl att jag fick en anledning att storstäda hemmet + jag får sällskap, det negativa är väl att jag inte är så pigg på att ha kattkiss överallt. men förhoppningen är ju att mimi trivs bättre hos mig & alltså slutar surkissa på olämpliga ställen.

annars har jag mest ägnat dagen åt att tjura på mig själv för gårdagens lamhet när det gällde att sätta Den Jobbige Killen hemma hos malin & daniel på plats. hatar MÄNniskor som inte kan öppna munnen utan att vräka ur sig anspelningar på sex, som hela tiden måste överkompensera & skrika KOLLA PÅ MIG JAG ÄR EN NORMAL HETEROSEXUELL MAN MED HÄLSOSAM KÖNSDRIFT! den är liksom varken roligt, spännande eller underhållande på nåt plan, bara jävligt irriterande. men mest irriterande är det att vi bara sitter & håller käften, eftersom vi är så satans väluppfostrade & socialt kompetenta & inte vill FÖRSTÖRA STÄMNINGEN. vilken jävla stämning liksom, den är ju redan förstörd eftersom Den Jobbige Killen har intagit hela stället med sin skittråkiga personlighet. & som malin sa, det är ju det här som är kampen. ja det är ju fan det där som är kampen, att när man sätts i sociala situatuioner där män beter sig som sexistiska rövhål inte bara sitta där & nicka & le & ignorera, utan istället TA FAJTEN (som uruk hai, haha) & ställa dem mot väggen. säga NEJ, säga DRA ÅT HELVETE, säga VI ACCEPTERAR INTE DET HÄR. men det trista är att trots alla mina rants, trots alla teoretiska utläggningar, trots hatet så sitter det så jävla hårt i hjärnan det där med att inte ställa till en scen, att alltid vara den större människan & inte låta sig provoceras. inte så konstigt kanske med tanke på att vi ända sen dagis har drillats i att inte leka på samma vilkor som killarna, att vara lugna & snälla, att inte agera ut vårt missnöje verbalt eller fysiskt. näää för när pojkarna drar dig i håret/säger taskiga saker/gormar & skriker då är det ju bara för att han tycker om dig men vet inte hur han ska uttrycka sig. nähä, då kanske det är dags att de får lära sig det då, så vi slipper lida av deras sociala inkompetens resten av livet?! fy fan, jag blir så trött. & trött på att det alltid slutar så här, med kvarliggande irritation & tusen om jag bara.... nästa gång ska jag fan skrika & kasta saker omkring mig, jag svär mannen.

förövrigt så är
bloc partys the prayer den enda låten som är värd att lyssnas på just nu. det är ju precis så där det ska vara, tonight make me unstoppable, and i will charm, i will slice, i will dazzle them with my wit.

timbro, ni vet inte vad ni missar

nu har jag också registrerat mig på bloggportalen.se, självklart under dessa kategorier:

Feminism > Allmänt och övrigt
Feminism > Dagböcker
Feminism > Teori och politik
Hälsa, sjukvård, handikapp > Allmänt och övrigt
Hälsa, sjukvård, handikapp > Sjukvård
Politik och samhälle > Allmänt och övrigt
Politik och samhälle > Kristdemokraterna
Politik och samhälle > Tankesmedjor
Politik och samhälle > Utrikespolitik

är mest nöjd med "tankesmedjor" & "kristdemokraterna".

the last great white one

VÄRLDENS MEST OSYMPATISKE MAN:


eftersom det trots allt bor en liten afrikaentusiast i mig (NEJ, jag dansar inte västafrikansk dans & jag har inga långa halsband av träpärlor) & det inte blev nåt skrotlyftande på gymet som det var tänkt, så var jag ju tvungen att kolla på kanal 5's nya program
hello africa som hade premiär ikväll. ja & kanske lite för att jag är barnsligt förtjust i johnnie & mattias också. men som vanligt får jag ju inte titta på teve utan att bli upprörd, måste alltid tvingas att sitta & skrika åt den förbannade apparaten eftersom folk i allmänhet är så jävla dumma i huvudet. no offense, men att få för sig att man ska åka till afrika (AFRIKA! en hel jävla kontinent!) & "hjälpa till" bara för att det verkar som en bra idé just då, det är bara så fruktansvärt korkat. där sitter dom, sex veckor innan avfärd, & VET INTE ENS VART FAN DOM SKA ÅKA! typ, vad som helst går bra, bara det finns en massa fattiga ungar där & helst lite aidsoffer & en & annan soldat också. & sen kläcker produktionsteamet, med mitt nya hatobjekt JOEL i spetsen, den fantastiska idén VI ÅKER TILL SUDAN! där finns det både barnsoldater & minor! JA! DET KÖR VI PÅ, DET VERKAR GENOMTÄNKT & BRA! så då ska dom hiva iväg hela produktionsteamet till en krigszon, bara för att JOEL tycker att det "blir bra teve" & man kan verkligen se hur det vattnas i munnen på honom & kuken står när han tänker på alla RISKER dom måste ta & hur jävla REAL allting kommer att bli. bara för att han ska få komma hem & säga i saw som baaaaaaad shit down there man..! DIN KRIGSKÅTA JÄVEL, GÅ & DÖ säger jag. hur kan man ens komma på tanken att sätta igång ett sånt projekt utan någon som helst förankring hos en organisation som redan jobbar på plats, utan att kolla upp alla fakta, utan att ens veta vad fan det är man vill göra? har ni nån gång hört talas om SUSTAINABLE DEVELOPMENT? åååhh hatet. som tur är så är ju johnnie & mattias två hyvens grabbar med lite vett i skallen i alla fall, så dom pratade med UD som avrådde från att åka till södra sudan som läget såg/ser ut (no shit sherlock?) så istället blev det etiopien, & ett skolprojekt som unicef är inblandade i. fine & dandy, även om det fortfarande verkar lite väl snabbt jobbat med bara fyra veckor till avresa. men sen när dom väl kommer dit då är jävla JOEL där igen & bara "nääää jag vill inte bo på hotell! we gotta get down & dirty, se det RIKTIGA afrika! jag vill ha blod & död, fn-soldater & misääääärrrr! DET BLIR BRA TEVE!" som en obstinat jävla femåring, samtidigt som resten av teamet faktiskt reflekterar över den absurda situationen som dom satt sig själva i. & sen kommer tydligen det här:

NÄSTA AVSNITT
Det har gått en vecka och ingen spade har satts i jorden än. Johnnie och Mattias försöker förklara för den alltmer stressade producenten varför bygget dröjer. Tillstånd saknas och det blir många möten med borgmästare och de lokala UNICEF-representanterna om upphandling och kontrakt.

NÄ DET MENAR NI INTE?! SKULLE KANSKE TÄNKT PÅ DET TIDIGARE, ELLER HUR PRODUCENTJÄVEL?

gud joel, jag hoppas verkligen att någon ger dig det kok stryk som du så väl förtjänar & skickar hem dig till sverige igen innan den där programserien är slut. jag hoppas att du får celebral malaria & skiter blod. jag hoppas att du & din vidriga människosyn i framtiden drar till asien & dricker buckets tillsammans med dina själsliga vänner backpackers istället för att springa omkring & göra teve på andras olycka.

känslan av att hellre skjuta sig själv i huvudet än att kliva upp ur sängen på morgonennej magnus, det är inte bara du.

självcensur

jag går ofta från skitsur till skiter i på kort tid. vilket gör att jag tänker ta mig friheten av censurera mig själv precis hur mycket jag vill här. sen är ju det där med passiv aggressivitet lite av min grej, måste sluta med det.

bortglömd översvämning, bortglömd karriär

försökte ringa min kära mor förut, men fick bara höra neste momento não é possivel estabelecer a ligação que deseja... kanske har både hon & telefonen regnat bort, det har ju tydligen vräkt ned de senaste veckorna. delar av tete, sofala & zambézia står under vatten & hittills har ca 60 000 människor evakuerats från sina hem, runt 30 rapporteras döda. & mer lär det bli, med tanke på att zambezefloden bara stiger & stiger. än så länge är det inte riktigt lika illa som för sju år sedan, vilket kanske är anledningen till att inga svenska medier (förutom text-tv, älskar text-tv) har rapporterat något om det. antar att det bara blir intressant om det föds nån unge i ett träd (fast det känns ju såååå 2000) eller om nån svensk ambassadtjänsteman leker filantrop & låter folk kampera i sitt vardagsrum ett tag.

edit: jag ljög visst, svd hade en liten notis i nätupplagan. älskar förresten formuleringen "en stor kraftverksdamm" - hey vi pratar CAHORA BASSA, den är inte stor, den är MÄKTIG (säger mor som har varit där).

förövrigt var det en jävla skitdag idag. ingenting som skulle bli gjort blev det, av helt idiotiska anledningar. först lyckades jag bli UPPTAGEN med nåt på jobbet som gjorde att jag helt glömde bort min dejt med FN - skulle ju till sida & nätverka med UNDP, för att sälja in mig själv & min framtida d-uppsats & på så sätt skaffa mig ett ännu mer framtida internship. jag har pratat om det i två veckor, men inte fan innebar det att jag faktiskt tog mig dit idag. fan, fan, fan.
sen skulle jag till skanstull & lyfta skrot i min jazzdansinspirerade klädsel, men hade missat lisas telefonsamtal om att det hela var inställt. fick dricka the & klappa katterna istället, vilket väl var ok. fast inte direkt vad jag hade planerat.

uppenbarelse!

jag tror att jag gillar att blogga, fast jag egentligen av princip är emot hela grejen med att hänga ut sig på internet om man inte har nåt att säga. men ändå, skräckblandad förtjusning liksom. nu har jag en hel lista på saker som det ska bloggas om i framtiden, det känns tryggt.

portugal, a terra maravilhosa

aaaarrrrggghhh!!! jag hade just författat ett långt & sjukt seriöst inlägg om dagens val i portugal, som handlade om landets abortlag, men när jag skulle spara det så valde fucking jävla kuk-blogg.se att kicka ut mig & hela texten försvann. tack för det, shitheads. eller för att använda sig av ett för ämnet passande uttryck; pooorrraaa!

så nu får ni nöja er med en kortversion av det hela, d v s vad jag kan komma ihåg:
portugal har, tillsammans med malta, irland & polen, hittills utmärkt sig som ett av europas u-länder när det gäller mänskliga rättigheter. vi pratar alltså om en abortlagstiftning som endast tillåter abort fram till 12:e veckan, & då endast i fall av "sexuellt våld (läs våldtäkt), missbildning av fostret eller risk för moderns liv". det låter ju helt barockt att ett "modernt" land i dagens europa har en abortlag som ligger på medeltidsnivå. men om man ser det i ljuset av att abort är olagligt i två tredjedelar av världens länder så är det egentligen inte konstigt. att lagstiftningen i portugal sett ut som den gjort är till stor del ett reultat av att den katolska kyrkan (precis som i de andra nämnda länderna) än idag har en enorm makt över landets befolkning & med det även över politiken.
här skriver man t ex om höga religiösa ledare som inte bara har jämfört abort med avrättningen av saddam hussein (?!) utan även med t ex våld i hemmet, aids & barnmisshandel - som enligt kyrkan alla är resultat av "personlig egoism". denna personliga egoism har lett till att ca 18 000 portugisiska kvinnor under 2005 tvingades genomgå illegala aborter i sitt eget land - ca 10 000 av dem med så allvarliga komplikationer att de senare fick uppsöka sjukvård. vi pratar alltså om kvinnor som tvingats genomleva psykisk & fysisk smärta & påfrestningar (för att inte tala om det sociala stigmat) enbart för att de vägrat finna sig i att vara de barnalstrande köttklumpar som kyrkan har utsett dem till att vara. det är så motbjudande att jag inte vet vad jag ska skriva om det. förutom att det är saker som det här som får mig att på riktigt hata alla religioner som genom årtusenden har spärrat in kvinnor i psykiska & fysiska bojor, som har beskurit våra liv & tagit ifrån oss rätten till våra egna kroppar. som har tvingat oss ned på knä & fortfarande aktivt försöker låsa fast oss vid äktenskapet/hemmet/barnsängen. som L7 så fint har sagt det; people like you just fuel my fire.

dagens valresultat i portugal blev till slut ett ja till en ny abortlag, men det är ett ja med förbehåll. det nya lagförslaget innebär att abort blir lagligt fram till tionde veckan av graviditeten (hur det blir med de tidigare "specialfallen" har jag inte hittat någon info om), vilket kan jämföras med vår abortlag här i sverige som tillåter fri abort fram till 18:e veckan, & med tillstånd från socialstyrelsen även senare i vissa fall. det låga valdeltagandet (ca 40%) tyder också på att en lagändring kanske inte har så stort folkligt stöd som man skulle kunna hoppas. det innebär även att valresultatet inte är tvingande, men premiärminister josé socrates har sagt att förändringen kommer att genomföras trots detta.

- valet står mellan att nöja sig med att stanna kvar i de mest konservativa ländernas grupp eller säga ja till den moderna tiden och ansluta sig till de mest utvecklade länderna.

word man! säger jag. portugal är ju inte direkt kännt för att gå i första ledet när det gäller förändring & "modernisering", t ex var man bland de sista av de gamla kolonialherrarna att ge sina kolonier självständighet (1975, efter flera år av blodiga krig i bl a angola & moçambique).

men hur som helst, nu är jag trött i huvudet & orkar inte skriva mer. kan bara konstatera att det fortfarande finns många länder vars uppfuckade abortlagstiftning behöver ses över, t ex i sydamerika. om ni vill läsa mer om det rekommenderar jag kapitlet "aborto libre - gerillafeminism i colombia" i magnus lintons bok americanos.

...

egentligen hade jag tänkt mig punkrock & sprit ikväll på who killed marilyn? men nu har jag tappat peppen totalt. vill bara åka hem, diska, koka thé & gräva ned mig i mina högar av BEKÄNNELSELITTERATUR (den bästa litteraturen, någon gång i mitt liv ska jag skriva en roman som ska heta just det) & tycka synd om mig själv. kanske vakna som en ny människa imorgon, vem vet?

words to live by

mina bästa sammansatta ord:

flygbladspunk
okynnesabort
queerfeminism
ordfrontshurtig
skitliv

& allt med prefixet "post".

chic flick?

ok, kalla mig gärna humorbefriad & pretantiös, men jag får fan ont i magen av burger kings nya reklam:

var ska jag börja...? vet inte riktigt vad det är som är mest obehagligt - den uppenbara sexismen i reklamen (vi är MÄN!) eller kopplingen mellan BK's manlighet & mördandet & ätandet av andra levande individer (vi äter KÖTT!). det känns bara så jävla GAMMALT alltihop - hela upplägget med den stackars förtryckte mannen som inte får leva ut sitt inre vilddjur (eh) utan tvingas äta "chic food" (tjejmat eller kycklingmat undrar jag?) på nån fancy restaurang. men så kommer den stora mobben av andra stackars förtryckta män & befriar honom, tar honom med till den enda trygga borgen i det hav av kvinnlighet som dom stackars männen måste leva i nu för tiden - snabbmatsrestaurangen! GOOD FOR YOU! säger jag. & sen blir vi fullständigt tvångsmatade med bilder som kopplar ihop MANLIGHET & KÖTT, som talar om för oss att för att vara en riktig man så måste du äta kött (helst då på burger king). riktiga män äter inte tjejmat, de kör inte "familjebilar" & de äter inte på fina restauranger. nej riktiga män slafsar i sig fettiga burgare tillsammans med polarna, utan inblandning av några "kvinnor" eller "familjer". det är riktiga mäns NATURLIGA tillstånd & födointag. herregud... har vi liksom inte kommit längre än så här? & varför är det JAG som blir upprörd? egentligen borde ju alla män som ser den där reklamfilmen sätta sin mansmat i halsen & fråga sig varför det ideal som de förväntas sträva efter mest liknar nån slags grottman utan någon som helst kontroll över sina lustar och kroppsfunktioner? som en enda matmaskin utan hjärna, vars enda tanke är MÅSTE HA KÖTT! det verkar ju inte riktigt klokt.


edit: jag googlade lite på BK's reklam, ni kan läsa längre (& kanske bättre) redogörelser för ungefär vad det var jag ville säga
här, här & här.


nu ska jag göra en ny playlist till iPoden & sen promenera kungsholmen runt eftersom två dagars liggande på soffan har gjort mig stel i lederna & tom i huvudet. sen väntar nytt avsnitt av gilmore girls + nytt avsnitt av heroes, hemgjord pizza (jag kan äta fast föda igen!) & studier istället för teve under kvällen.

menos amarga

var tvungen att byta bloggnamn. det nya känns ju så mycket mer beskrivande & verklighetsförankrat. speciellt nu när jag (återigen) har bestämt mig för att bitterhet inte har någon plats i min nya livsbejakande tillvaro.

svenska för sverigedemokrater

jag glömde: såg nån slags dokumentär om sverigedemokraterna alldeles nyss. finns förmodligen en hel del att skriva om dom där människorna, men jag nöjer mig med att konstatera att folk som vill "värna om vårat språk & våran kultur" kanske ska ta och värna lite om sitt eget språk & kultur först. bara ett tips.

winter womit disease

har spenderat ett par dagar med teven & kräksjuka som sällskap. det är verkligen inget jag vill rekommendera till nån, LÄNGTAR fan tills jag får jobba igen. måste dessutom sluta med teven, inte nog med att alla program gör mig upprörd/förslöad/dum i huvudet, det jävla GRÅTANDET tar ju aldrig slut. först sa dom att det var kortisonet som gjorde mig gråtmild & emotionell, men nu är det tydligen bristen på kortison som har samma verkan. teveprogram jag har gråtit till på senaste tiden:
bygglov
extreme home makeover
the amazing race
nyheterna
hallmarkfilm om förrymda tonåringar
hallmarkfilm som utspelade sig i kenya
room service
the oc
laguna beach (mest av frustration, men endå)
tv-sporten (världscup i hoppning!)

det är bara ett axplock (wierd uttryck förresten) men ni fattar nog. jag verkar ju ha en sjukt låg gråttröskel när det gäller såna där "bygg om mig"-program, tror att det beror på att folk alltid blir så rörande GLADA mot slutet. jag menar, jag hatar ju t ex han den skrikige jäveln i EHM precis som alla andra, men jag kan liksom inte låta bli att bli en skakande liten hög av känslomässighet när han i början av programet pratar om den fina familjen som ska få nytt hus, om alla deras misslyckanden & motgångar i livet men att de HÅLLER ÄNDÅ IHOP & ÄLSKAR VARANDRA & DET ÄR JU DET SOM RÄKNAS! fy fan, om jag måste se en till blind dvärg som får ett nytt jävla VÄLFÖRTJÄNT mansion byggt åt sig så kommer jag nog ta livet av mig av ledsamhet.

världen, en ständig källa till förvåning

kors i bloggtaket!
bo rothstein har skrivit nåt som inte är helt jävla uppåt väggarna tokigt! världen upphör aldrig att förvåna mig.

förutom det där stycket när han funderar över "varför starka, välutbildade och i skolan jämställdhetsdrillade och från dagis genuspedagogiserade unga svenska kvinnor inte kräver sin rätt utan likt aningslösa offer låter sig dras ner i det antifeministiska träsket av underordning som utförande av merparten av det obetalda hemarbetet innebär".

ärligt talat bo, jag förstår inte riktigt varifrån du får din föreställning om att alla unga kvinnor som "ingår i en heterosexuell parrelation" är små under av genuspedagogik och jämställdhetsiver? jag måste väl ändå tillhöra den generation du syftar på och det är verkligen inte det intryck jag har (tyvärr, måste jag väl lägga till) av det svenska samhället idag. snarare tvärtom. eftersom jag bara umgås med smarta tjejer så visst, bland mina vänner skulle det kanske stämma. men i övrigt florerar det en sån jävla aningslöshet så att jag blir mörkrädd ibland. alla bara harvar på i samma gamla hjulspår, förutom att man ibland kan säga jo men det där med jämställdhet är ju en bra grej, det är klart alla ska ha lika lön för lika arbete det tycker jag också men det är fan inte ofta som folk ställer sig frågan VARFÖR DET INTE ÄR SÅ NU? men jag antar att du bo, som så många andra, har gått på den där myten om "sverige - världens mest jämställda land!". jag är ledsen att göra dig besviken, men det är tyvärr samma jävla sörja fortfarande. tjejer är fan inte särskilt smarta & jag blir så trött på att det ska sätta käppar i hjulet för mig. men jag ska inte gnälla så mycket över det eftersom johanna gör det bättre.